Főoldal / Home Bővebb infóhoz: klikk

--- Honlap változás ---

Csillagászati honlapom éppen 7 éves, mely 2007 óta a www.romerpeter.hu domain alatt érhető el. Ez a weboldal szolgált személyes honlapként, amatőrcsillagász-asztrofotós galériaként és a Hold felszínéről készült domborműveim bemutató helyeként. Ez volt az első weboldalam, gyakorlatilag a gimnazista éveim terméke elejétől a végéig.

A frissítések, hibajavítások az elmúlt időszakban alább maradtak, azonban sok új tartalom várja, hogy felkerüljön.
Az oldal fotós és a Holdas részei a jövőben új domain-ek alá költöznek, mindkét téma önálló weboldalt, a témához illő, újragondolt megjelenést és hátteret kap, komolyabb szintre lép. A romerpeter.hu domain-ről való költözés után a jövőben személyes honlap épül a régi webhelyen.

Jelenleg még a régi, módosítatlan tartalom látható a weboldal valamennyi részén.


Első körben a Hold-domborművek, vagy más néven Holddiorámák lapja készül majd el, mely a www.moondiorama.com oldalon lesz elérhető, Dport néven. Az oldal örökli a régi "Holddiorámák" szekciót, sok-sok újdonsággal kibővülve, több letölthető tartalommal. (Lesz új dioráma!!) Arculata és felépítése korszerűbb, betöltése sokkal gyorsabb lesz mint a korábbi oldalaké. Továbbá igyekszem minél szélesebb körben optimalizálni a lapokat.
Egyetlen lap elérése sem fog véglegesen megszakadni. Lesznek kisebb tartalmi átszervezések, egybevonások, de minden ma elérhető hivatkozás, vagy lementett könyvjelző megfelelő átirányítást fog kapni. A fő szerkezet megmarad, a lapok 80-85%-kának lesz egyértelmű megfelelője az új helyen. Az Holddiorámák lapjainak eredeti tartalmát várhatóan 2013 őszétől át fogom irányítani változatlan formában a moondiorama.com domain-re. Jobbra egy előzetes látványterv látható az új lapról, mely körvonalazza az épülő Dport megálmodott arculatát.


Az asztrofotós weboldal is új helyre költözik, de megjelenése még a régi marad egy darabig. A lapok tartalmi frissítései régóta szünetelnek, új asztrofotók feltöltése a közeli jövőben sem várható, ám lesz újdonság itt is. A legtöbb felvétel újra feldolgozásra kerül, valamint érkeznek korábban be nem mutatott anyagok is. Később majd a Dporthoz hasonlóan ennek a lapnak is változik az arculata és a működése. A ma élő linkek és könyvjelzők épségére ebben az esetben is különösen nagy gondot fordítok. Sehol nem lesz feltétlen szükség a hivatkozások és könyvjelzők módosítására, de az általam ismert forrásokra fogok figyelmeztető üzenetet küldeni.

Kezdetben (várhatóan 2013 októberétől) mindkét lap megfelelő részei át lesznek irányítva az új helyekre a Google indexelés miatt (HTTP 301). Ezután következnek majd az átépítések, melynek során a lap belső kereszthivatkozásai nem mindig fognak működni, valamint a fotós és dioráma lapok közti átjárás megszűnik.

Remélem minden kedves látogatómnak tetszeni fognak az új utód lapok! Ahogy eddig is, ezek után is örömmel veszek bárminemű véleményt, kritikát, ötletet a weblapokkal kapcsolatosan. Az új site építése során sok-sok észrevételt használok fel, amit az öt év során látogatóimtól kaptam.