Főoldal / Home Bővebb infóhoz: klikk

Üdvözlöm csillagászati portálomon. Ez a weboldal egy album, melyben különféle, csillagászattal kapcsolatos munkáimat publikálom. A lap két fő egységből áll. Az egyikben csillagászati felvételeimet, ún. asztrofotóimat mutatom be, melyek az éjszakai égbolt halvány objektumairól készültek. Nem hétköznapi fotográfiákról van szó, a csillagászati felvételek megalkotása a célnak megfelelő speciális műszereket és technológiát igényel. A másik részben megismerkedhet a Hold felszínéről készült diorámáimmal, melyek domborműként, pontos kicsinyítéssel adják vissza égi kísérőnk látványát. A nagyfelbontású felvételek alapján készült maketteken számtalan érdekes jelenség modellezhető. Ezen érdekességekből adok egy kis ízelítőt minden munkám mellé. A diorámák, vagy reliefek térképezési és építési módszereit az elmúlt öt évben fejlesztettem ki, s ma már a végleges koncepciót mutatom be. Mindkét témakörben folyamatosan bővül a gyűjtemény, újabb munkáimmal időről-időre frissítem a galériákat.

Ha sikerült kíváncsivá tennem,ismerkedjen meg közelebbről is
az égbolt szépségeivel, vagy égi kísérőnk felszínével.

Asztrofotók HolddiorámákA következő oldalakon található képek élvezhetőségéhez és hiteles megjelenéséhez fontos, hogy monitorja megfelelően legyen beállítva.

Az alábbi szürkeárnyalatos skála alapján állítsa be monitorja kontrasztját és fényerejét úgy, hogy minden lépcsőfok jól elkülöníthető legyen!
A helyes beállításkor csak a két szélső rész fekete ill. fehér.

Kattintson a skálára, hogy nagyobb méretben lássa!

A weboldal 800x600-1280x1024 között van optimalizálva,
Firefox, Internet Explorer, Opera, Chrome, Konqueror böngészőkön.

Ha kérdése, véleménye, vagy észrevétele van az oldallal, ill. a bemutatott munkáimmal kapcsolatban, kérem ossza meg velem!

Utolsó frissítés: 2010.08.18.